Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Nov 30, 2010

Memory.

location: hostel dan bertemankan budak yang dulunya pendek.
date: tk ingat tapi tahun 2009


layar :wey wanoi kau pegang phone aku nk tandas jup.
aku :oke.wey aku tgok gambar awex kau.
layar :cari la kalau jumpa.
aku :dengan semangat yang ada aku mencari.Cari,cari,cari dan terus cari tak jumpa.
Dalam hati cakap macam babi syorok gambar awex.
layar :haha.jumpa.
aku :butoh kedekut.
layar :kau tak pandai.
aku :wey sape yang pakai baju batik hostel tu.cun juga doe.
layar :oh. kawan aku.
aku :kenalkan la kat aku.
layar :haa.mane boleh.aku pon nk ngorak dia tapi aku fikir aku ada awex ja.
aku :pastu.kenalkan kat aku.kedekut la.
layar :ish.yela2.
aku :ha.mcm ni la.
layar :jup aku anta massage kat dia.
aku :hantar pic sekali.hahaha.
layar :kelam kabut la kau.
aku :lantak la.hantar pic yang kita snap kt j.j tadi.
layar :yela2 kau bayar balik.mahal bodoh mms.
aku :ala berkira sangat
layar :wey nk kata ape ni..??
aku :alah kau kate la aku nk kenal ngan dia.
layar :aku kol dier terus kau cakap la dengan dia.
aku :bodoh takpayah la aku nk cakap apa??
layar :nah amik.(sambil bagi phone dia)

aku pon borak2 kosong dengan sidia dengan malu2 kucing macam perempuan.haha
lawak sial.
memory sugguh.
tapi kenangan tetap kenangan kan.mane boleh lupa. ;(




sms.

bosan sedang melanda.
amik phone maen game.
lg la bosan dan tak tahu nak buat ape.
check inbox.
sial kenapa aku sedih.huhu


2 feb 2010
6.33 am

ye paez , tengs. Ko pon same blaja rajin2 yep.
Jgn lpekn ak gak. nnti setiap mlm ak kol ko,
sbb stiap ari aku rndu ko.HAHA :)

erm.
tu dulu la.
skrg setiap malam kau bencikan aku. :(

Nov 27, 2010

Nasihat kawan.

Wey kau lelakikan.
Kau beranikan.
Kau bukan pengecutkan.
Tak lelaki la kau gaduh2 dengan perempuan.
Tak hebat.
Orang lagi benci kau nanti.
Kau nampak macam podan.
Kau tahu tak perempuan hati dia lain.
Kau tahu tak perempuan perasaan dia lain.
Kau tahu tak semua tu??

Aku tahu la.?

So.kenapa kau sound2 dier.
Aduh lemah la kau ni.
Tak hero la sound2 perempuan.
Pastu aku nak buat apa sekarang.??

Kau mintak maaf dengan dia.
Kalau dia mamang tak nak maafkan kau biar kan saje.
Janji kau dah mintak maaf.
Kau ingat kata2 ni.

Dia benci kau gila2 sbb dia terlalu sayangkan kau gila2.
Dia marah kau gila2 sbb dia terlalu rindukan kau gila2.

Boleh pakai ke kata2 kau ni..??

Memang takboleh la.
Ni just nk sedapkan hati kau jew.
Ada faham.

oke.oke.

ADRIANA AIDA aku nak mintak maaf. sorry pasal hari tu ; )

Impian.??

sial.rindu gila kat ragbi.
kan seronok dapat main macam dulu.
tapi impian je kot.??





p/s:agak2 lepas ni boleh tk aku main balik.??

Nov 26, 2010

Pelangai 6 warna

ayunya bergaya lemah lembut
Berharta berjuta
Indah belaka
Cuma ada yang tak kena
Tak sempurna
Tapi apa dia?
Ibarat pelangi 6 warna

Oh, nampak aku kini
budi bahasamu tiada
Langsung habis kau nampak hina

Lagaknya seperti seorang maklaikat.

Lagaknya seperti maklaikat.
Dia saja yang sempurna orang lain apa ada.
Dia kata dia tahu semuanya orang lain bodoh2 belaka.
Pantang ditegur BODOH katanya maklum la maklaikat agaknya.
Aku diam lihat geligat siDIA.
Semakin lama dilihat makin meluat dibuat.
Biarkan dia dengan egonya.
Ego itu katanya maruah.
Lagi rendah Ego tu lagi rendah la maruah kau.???wtf

ok harap2 kau gembira di syurga nanti.

Nov 23, 2010

Rezeki.

Tengah layan blog.

Tiba-tiba phone berbunyi.
Tengok phone ada massage.
Massage berbunyi bergini :
wey mai kedai wahab shisha free bhai.

aku pon rep:oke aku datang sekarang.


haha.saat yg ditunggu.
shisha free la kawan.haha ; )



T,Q,Z and E.

aku bukan lelaki Topman,
aku bukan lelaki QuickSilver,
aku bukan lelaki Zara,
jauh sekali lelaki Ed Hardy,

aku pakai apa yang ada,
sepuluh atau dua puluh ringgit malaysia,
aku rembat semua,
apa ada pada jenama?

aku pelik pada manusia
yang terlalu berkira pada nama,
apa ada pada nama?
aku rasa kualitinya tidak jauh beza,
ok, mungkin hanya dua tiga,

biarlah tiada Topman, QuickSilver,Zara mahupun Ed Hardy,
aku selesa begini.

Nov 22, 2010

5.10 A.M

Time2 mcm ni ada 4 benda jew perlu dibuat.


1 :

tutup laptop sekali fuis2 kipas dan sewaktu dengannya.

2 :

masuk bilik bukak lampu tido setting bantal bukak selimut dan pasang kipas speed paling kuat.

3 :

dalam fikiran aku nak tido sampai petang sambil slow2 labuhkan kepala.

4 :

akhir sekali ayat ni la kena bace bismikllahumma ahya wa amutu n terus membuta.

Rindu sama mereka.

NOOR AZYAN ALILAH

KHAIRUL IMAN DARWISH

FAREES HAQEEMY

FAREESYA HUMAYRA.


huh!Tgok pic budak2 dlm kawan2 punya fb tetiba jew aku rindu kt diaorg ni.
haha.Ini la anak2 buah teman.
Pakcik yg baik kot aku ni..??
Tk percaya or kurang percaya??
Tanya la mereka sendiri.
Aku yakin mesti diorag said PAKCIK PEAZ baik.haha :)

p/s: cuti sek ni balek taiping au.PAKCIK rindu korang.haha :)

Nov 20, 2010

Hero gadis-gadis.

Nk jadi hero gadis2 perlukew ade sumua ni??

Mesti la badan mcm Teretto.
Mesti la hensem mcm Edward cullen.
Mesti la kuat mcm Raizo.
Mesti la yg bijak mcm Michael Scofield.
Mesti la berani mcm Achilles.

Nk jadi hero gadi mesti kena ade semua tu kew..????
Tkperlu la kot.
Yeng penting hati tu. ; )


Surat Cinta.

yeeeeaaaaay.
TERIMA KASIH pakcik polis sbb bg saye surat cinta.
Saye syg sgt2 kt pakcik POLIS yg tkde adap tu.
Saye tahu saye salah, pakcik POLIS bg jew la surat cinta tu kt saye.
Jangan la sampai pakcik POLIS nk maki2.
Ish pakcik POLIS ni.
Pakcik POLISkan hero,segak BERuniform putih lg,tk kew hero,hero mane leh maki2 org, tk bgus la pakcik POLIS hooooiiii.
Saye budak2 kena la hormatkan org tuakn pakcik POLIS.
Cikgu saye ade cakap 'BUDI BAHASA BUDAYA KITA'
Mesti pakcik POLIS tk blajakan mase kt sek dulu.




p/s:Pakcik POLIS ni dulu kecik2 nk jadi doktor kot..???tgok la tulisan dier.
hahaha.

Nov 19, 2010

Last Day sek.

Gila ini hari saya KHAIRUL FAIZ BIN ROZALI dtg sek kot.haha
Seminggu aku tk dtg hari ni aku dtg.
Ingat last day best la tapi.huhu.mcm gampang.
Selamat aku dtg lambat.tkde nk dgr cikgu bg ceramah ape ntah kt dewan.
Pastu baru boleh balek kelas.huhu.
Lepak2 dlm kelas sume bosan,mendap kelas dh jadi mcm rumah indon.tido sana tido sini.
Ade la sorang mamat ni bg idea yg sangat bagus.
HAHAHA.nk tahu ape..??fly g kedai mamak pastu maen snooker..???
Mmg menarik.ape lagi terus fly la.hahahah
Last day sek la katekan.
Student jadi king la.
hahahaha.


p/s:byebye sek.see u next year. 2011

Nov 18, 2010

Dadah aku??


Dadah aku NESCAFE.
why.????

Masih mencari jawapan.
Nanti dh dapat jawapan aku hebohkan.hahaha ;)

Nov 16, 2010

Aku Rela.

kalau tiba masanya,
perlu dilepaskan juga,
aku rela,
relakan saja

kerana,
mungkin orang yang disayang,
bukan orang sama yang ditakdirkan Tuhan

tak apa,
tak apa,
sakit tu cuma ujian
kesaktian hati
kesabaran minda
keredhaan diri
pabila gembira datang menyapa
itu saat baru kita lupakan dia.

Tekad!

Tekad aku semalam.

Ko fikir kau bagus kew.??

Aku ingin benci dia,
Aku ingin lupakan dia,
Aku bertekad,
Aku berjanji.

Benci dia,
Taknak lagi lihat muka dia,
Aku nk bersendirian,
Ingin berpusing,
Membuat haluan masing-masing.

Pagi ini.

Saat mata ini terbuka.

Kenapa aku masih rindukan dia. ;(






Nov 14, 2010

Korang ingat tk??



p/s: since 15/11/07 until now.


Korang still ingat baju sek ni..???
mesti korang dh lupakan bila korang conteng2 or sign baju ni an.
hahaha.Ni time kita form1 la last day before
cuti panjang.ingat tk??
hahaha.aku still simpan baju ni tau.
Bila aku tgok baju ni ja aku teringat kt korang suma.

aku rindu korang.
STUDENT RK ANDERSON 07-09.

Pagi Buta.

4 a.m.
tktahu nk buat ape.
nk msg org time2 ni semua tgh layan mimpi ja.
so tiada ape yg menarik time2 camni.
pe jew yg aku boleh buat.
cuma terdaya pergi dapur buat secawan nescafe
n mengadap depan laptop on9 fb.
sampai mata ni mengadu kt aku yg dier dh tklarat nk celik
n beria2 nk tido.
hahahah.

p/s:selamat pagi buta.

Nov 13, 2010

Red Devil!


MANCHESTER UNITED


Glory.glory United.
huh.Nasib baek game rinie seri.
Tapi m.u mean mmg cun sial.
Dh kena 2 score pon leh kejar la.bgus btl ini seten merah.
Tkpew kate org hero kalah dulu.hahaha
GO.GO SETEN MERAH.

Apa Untuk Hari ni..??

Bgun2 tido tanpa berfikir panjang terus pg dapur amek cawan buat nescafe.
perh..!!!sedap sial tambah2 tk gosok gg lg an.sial la..hahaha.
Tgok jam dh pkul 12.awal jgk la aku bgun rinie.hahaha.
Tgok phone.??arh tkde msg.wey korang tkde pape kew rinie..??
tkkn ddk rumah saje.??
TK AMERIKA LA!!!!(ayat ihsan)
hahaha.weyh cpt la.jgn sampai aku mati kebosanan.huhu ;(

Nov 11, 2010

Matahari.

Sedang jemari aku mengetuk papan kekunci ini, sipi - sipi cahaya terbitan mentari siang sedang lari dan cahaya gelap menembusi ruang - ruang antara langsir yang mengatup tingkap di sebelah kiri pandangan mata aku.

Ah, matahari terbenam lagi. Fikirku.

Fikirku lagi, apakah syaitan tidak pernah menghasut matahari supaya tidak terbenam untuk sehari?

Tetapi, matahari belum pernah lagi ingkar suruhan Tuhan.

Aku? Manusia. Yang kadangnya tergelincir kepatuhanku. Kita juga. Tetapi Tuhan masih sayangkan kita semua sama seperti Dia sayangkan matahari.

AR-RAHIM.


p/s: Selamat Malam manusia.

Gadisku-search

Gadisku
Seri mewangi bagai disiram selautan kasturi
Gadisku
Terindah padamu kerna tak pernah meminta selain cinta
Dialah gadisku (selalu) selama-lamanya

Tak peduli kata orang terhadap dirinya
Aku tahu dia gadisku
Tak peduli nista yang terlempar padaku
Dia tahu dia gadisku


Cinta kan bermakna jika sama saling memahami
Cintaku bercahaya jika disulami cinta suci

Gadisku...

Dikaulah hidup ini rangkap tak bermaya
Dia datang membawa harapan
Di kala hari-hariku menjadi gelita
Dia datang membawa cahaya

p/s: p.boy jiwang teruk.tapi feel.


Nov 10, 2010

Buku TEXT!!!

TIME: 9 Am
LOCATION: Dalam kelas


cikgu: ok semua.esok korang kena hantar buku text.Form4 kelas kamu dapat 16 buku semua.

aku: ape 16 buku????

cikgu: ye..16 semuanya.

aku: cikgu saya ade 10 jew cikgu.

cikgu: mcm mane kamu ade 10 je.

aku: erm???saya mmg dpt 10 je cikgu.time kt Anderson dulu cikgu bg 10 lagi 6 cikgu amik balek sbb ade pelajar tkdpt.

cikgu: owh.kalau mcm tu kamu hantar jew 10.

aku : ok.ok esok saya hantar.



hahahahahahaha
p/s: huh!power sgguh aku berlakon.padehal 6lg buku mane hilang kate tk dpt. ; )
korang kalau hilang buku text.cube la tktik ni.cmfrm jadi.haha


Bosan gila.

huh.ingat lps exam best la sek.
tapi????
bosan gila babi.
Tiap2 hari benda sama.
Datang sek.
sampai2 amek meja ddk bawah kipas terus tido.
Bgun tido lpk,sembang,mean.
Rehat mkn smpai buncit.
Dh buncit sambung tido.
Pukul 1 amek beg balek.

arhhhh.mcm bodo.

p/s:baek aku ddk rumah ja.

Nov 9, 2010

Selamat pagi.

3.00 p.m
Baru bgun tido.Kate anak jantan.haha.mmg bagus la.
Sek tk pegi.makan tk lg.mandi haram.
Gila la skrg pkul 3 rase mcm pkul 8 pg jew.
Matahari tk keluar pon.
Yg ade awan2 hitam.
Yg tggu mase nk pancutkan air.
Patut la aku terlebih tido.
Cuaca cun.rugi la org2 taiping yg bgun awl hari ni.
hahahaha.

p/s:sambung tido.bye :)

Nov 7, 2010

Aku nk buku ni.


tulisan fared ayam.
huhuhu.

Cinta???

CINTA??
HAHAHA.

orang kate cinta tu bahagia.
orang kate cinta tu indah.
orang kate cinta tu cantik.
orang kate cinta tu romantis.

yeeeeaaaah soronokkan bercinta.
manis2 berlaka.
indah2 berlaka.
cantik2 berlaka.

wah indah sgguh cinta.
tapi?????

kenapa ade org menangis sbb cinta.
kenape ade org bunuh diri sbb cinta.
kenape ade org bunuh kwn sbb cinta.
kenape ade org jadi gila sbb cinta.
kenape?????

bukan kew cinta tu buat org
bahagia??
gembira??
KENAPE????

SEBENARNYA CINTA NI GILA.
kew aku yg gila.hahaha.
mampus la.

Mcm mana sekarang??

SEORANG KAWAN BERTANYA.??

wey hang rasa isap rokok salah kew tk???
Dgn bangga aku ckp salah la bodoh.

pasaipa salah!!
hang mai bgtau aku pasaipa orang isap rokok salah??
Pasaipa???
sapa kata salah isap rokok ni.
sapa kata?

hang tau tk orang yg isap rokok ni diorang dok bantu negara bagi maju.
hang setuju tk..??
cerita dia mcm ni.
Hang tau tk pasaipa cukai rokok dok naik saja??
Hang tak tau.
Ni aku bgtau kt hang cukai rokok dok naik taip tahun pasai
tu kita nk buat sekolah,
nk buat jalan baru,
nk bayar gaji menteri,
nk bayar gaji pegawai,
nk bayar gaji polis,
nk bayar gaji askar.

Cerita pasal rokok ni 1hari.
Purata setiap sorang isap rokok sekotak.
Dalam setahun ada 364 hari.
Berapa ramai org isap rokok kt Malaysia.
Berapa ramai..???
Setahun berapa banyak cukai rokok negara dapat.
Berapa banyak.kira sendiri..??

so sekarang mcm mana.????

Nov 6, 2010

woi diam saja la!

Woi, diamlah kau diri,
soal cinta jangan ditanya lagi,
buat pedih kita sendiri!

Woi, diamlah kau mata,
jangan lagi kau tengok dia,
dia bukan lagi milik kita!

Woi, diamlah kau telinga,
jangan dengar namanya juga,
kita juga yang akan merana!

Woi, diamlah kau mulut,
jangan lagi disebut - sebut,
memang dia seorang pembelot!

Woi, diamlah kau hidung,
baunya saja buat kita termenung,
kita juga akan meraung!

Woi, diamlah kau tangan,
jangan terbayang jarinya yang ringan,
itukan cuma kenangan!

Woi, diamlah kau kaki,
jangan melangkah ke sana lagi,
kita tak mahu diseksa lagi!

Woi, diamlah kau hati,
tenang sajalah seorang diri,
sedang kau dizalimi!

Woi, diamlah diamlah diamlah..
jangan meronta,
jangan meraung,
jangan termenung,
jangan melalak,
jangan teriak.

Woi, diamlah!
aku mahu tidur,
aku mahu makan,
aku mahu kerja,
aku mahu berjalan,

Woi. diamlah!
aku mahu mandi,
aku mahu telanjang,
aku mahu kencing,
aku mahu berak.

Woi. diamlah!
aku mahu berkarya,
aku mahu membaca,
aku mahu menonton,
aku mahu berfikir.

Woi, diamlah diamlah diamlah!
Diamlah kaki,
Diamlah tangan,
Diamlah mata,
Diamlah hidung
Diamlah telinga,
Diamlah mulut.
Diamlah hati,
Diamlah diri.

Woi, diamlah kau jiwa,
jangan pernah putus asa,
ini semua takda apa - apa,
aku tahu ini kali kedua,
tapi buat kita lebih dewasa,
pedulikan dia yang tergila - gila,
dia pun tak tahu dirinya siapa,
untuk apa kita tunggu dia,
dia bukan lagi kita punya!

Woi,
Woi,
Woi diamlah..
tenang sajalah ya?
yang lain pasti ada.

Nov 4, 2010

Kan Betul Aku Cakap.

HUH!!kan betul aku cakap kawan lg penting.
Tgok time2 mcm ni ape yg aku ade.
Hanya kawan2 yg temani aku.
Kawan-kawan mmg sgt berharga.
So hargai la kawan kita.

Nov 3, 2010

Malam yg suram.

malam ini suram,gelap,tiada sinar.
aku benci malam seperti ini,
bukan kerana malam yg aku bencikan,
tetapi ape yg terjadi malam ini,
aku harapkan malam ini indah,
aku harapkan malam ini bahagia,
tapi????
hah!kosong.kosong.kosong.
gelap gelita.

Nov 2, 2010

Tanpa kau!

Tanpa kau di depanku,
tatapan mataku kosong,
hanya memandang angin lalu.

Tanpa kau di sampingku,
telapak tanganku kosong,
hanya menggenggam angin lalu.

Tanpa kau di hatiku,
hidupku kosong,
hanya menunggu angin lalu.

Mengidam benda bodo ni!





p/s:korang mcm mane nk dpt suma benda2 bodo ni!kalu duit pown tk ckup.

Malam ni Hujan!

Wah!!!!nikmat2.
Hujan turun lagi.Bgus btl ddk kt taiping ni.
siang,ptg,malam.
Hujan jew.ni baru nikmat.
Tapi kita manusai tkpernah bersyukur.
Kalau allah dh bg hujan.
Merungut kate sejuk la,ssh nk jln2 la.
kalau allah bg panas.
Aduh panas gila,bila nk hujan ni.huhu.
Sikap manusia mmg mcm tu kew..????
Tk pernah nk bersyukur ape yg diberi.
Selalu tamak,rakus, dan tkthu menghargai.

Ipoh-k.k

PICCA2 YG AKU SEMPAT AMEK.




p/s:time lpk2 kt j.j



p/s:bbq kt kampung mior.sauk kk.




p/s:sebelum gerak taiping.



anak2 taiping jln2 :)

Nov 1, 2010

Rindu yg TERamat.

Cibai.
Bangsat.

Kenape aku rindu kau.
Kenape aku asyik fikirkan kau.
Kenape dalam hati aku ade kau.
Kenape?Kenape?

arhhhhh!!!

Kau aku tkboleh tipu diri aku.
Aku tanak aku sedih dlm ego aku sendiri.
Aku tanak tipu hati aku lagi.
YA!!!!

AKU MMG SYGKAN KAU!
AKU MASIH SYGKAN KAU!
SAMPAI BILA-BILA!



Jangan Pergi Awan.

Aku ucap terima kasih pada awan.
Kerana kau lindungi cahaya matahari yg teramat panas.
Aku tidur lena kerana kau awan.
Yg membuatkan cuaca mendung di siang hari.
Tetapi sekarang kau awan sudah pergi.
Tidak lagi manghalang cahaya matahari yg terik bahangnya.
Aku resah???mana hilang kau awan.awan dtg la kembali.???
Aku rindukan cuacu tadi.




p/s: teramat indah kuasa ilahi.

Alat Penggera

Pasanglah alat penggera agar rumah anda tidak dirompak. Ouh ya, tapi kalau satu negeri dirompak, nak pasang alat penggera jenis apa ya??


Pasang alat penggera yang ada bunyi:

"Hidup Melayu! Hidup Melayu!" atau pun "Takkan Melayu hilang di dunia!"

p/s: Siapa yang hidup? Siapa yang hilang? Siapa punya dunia?


Kawan - kawan yang kita suka jawab sendiri.?